Hakkımızda

2017 yılında bölgede farklı sanat dallarında sürdürülebilir çalışmalar yürüten sanatçılarla kolektif olarak kurulan Mordem Sanat ve Ekolojik Yaşam Derneği, kültürel ifadelerin ve çeşitliliğinin korunması ve geliştirilmesinin bir insan hakkı olduğu inancıyla herkesin kültür sanat etkinliklerine ulaşma ve yaygınlaştırma hakkını savunur. Mordem Sanat, kültür-sanat alanına katkı sunan, bölge sanatçılarının ve sanatseverlerin kültür-sanat etkinliklerine erişebilecekleri, projelerini gerçekleştirebildikleri bir alan sunmanın yanı sıra, kültür-sanat etkinliklerine erişim olanakları bulamayan kesimlere taşıyan bir sivil toplum örgütüdür.

Mordem Sanat Derneği; 160 kişilik dönüştürülebilir tiyatro-sinema salonu, kulis, dans stüdyosu, müzik sınıfları, heykel atölyesi, çalışma ofisi ve fuayesiyle bağımsız bir sanat kompleksine sahiptir. Farklı sanat dallarında (sinema, tiyatro, müzik, drama, dans, plastik sanatlar, heykel vs.) verilen atölyelerin yanı sıra sanat yoluyla psiko-sosyal güçlendirme eğitimleri vermektedir. Disiplinler arası iletişimi, ortak işler üreterek üretim ilişkisi kurmanın önemi üstünde duran Mordem Sanat, farklı kültürlerin sanat disiplinlerini tanımak, kaynaştırmak, ortaklaştırmak ve kolektif bir hafıza oluşturmak için sanatın birçok alanına dair gösterim, performans, panel ve seminerler, uluslararası solo festivaller, film festivalleri, sergi ve konserler gerçekleştirir.

Demokratik haklar konusunda söz söylemeyi ve toplumsal barışın inşasında katkıda bulunmayı görev bilen Mordem Sanat, barışçıl, bilinçli, demokratik, adil ve benmerkezcilikten uzak; doğayı koruyan, kimliği veya yönelimleri yüzünden kimseyi ötekileştirmeyen öğretilerle kurulmuş bir toplum yaratma idealine ulaşmanın en nitelikli yolunun sanat olduğunu savunur. Etnik ve kültürel farklılıkların toplumun zenginlikleri olduğunu savunur. Sosyal kutuplaşma ve ayrımcılığa karşı çoğulcu bir bilinci besler ve bireylerin kültürel hayata katılımına öncülük eder. Kültürel hak kayıplarını önlemek için faaliyetler gerçekleştirir. Bu bağlamda, kültür-sanata erişim ve katılım imkânlarının geliştirilmesini ve yaygınlaştırılmasını sağlamak, kültürel çoğulculuğa katkı sağlayan etkinlik ve çalışmaları öncelemek ve güçlendirmek, kültürel değerlerin ve çeşitliliğin korunması, yaşatılması için kültürel mirasın korunmasına katkıda bulunmak, hak temelli çalışan sivil toplum örgütleriyle dayanışma ve işbirliğine yönelik çalışmaların içinde yer alarak toplumsal barışın kurumsallaşmasına katkı sağlamak misyonuna sahiptir.